Få matinspiration

Vi måste äta och laga mat varje dag för att må bra. Och ibland, eller ganska ofta, tryter inspirationen och så sitter man där och äter snabbmakaroner och falukorv igen. Vi har några smarta sätt för att alltid hålla middagarna intressanta och goda.

Titta på menyer online

Om du gillar mexikansk mat kan du titta in på El Toro Bravo och titta på deras meny. Där kan du hitta autentisk mexikansk mat och få idéer på vad du kan laga. Bästa är förstår att besöka restaurangen du är intresserad av och prova matens själv. Men om du befinner dig lång ifrån matstället kan det duga att titta på menyn och försöka hitta ett liknande recept att testa hemma.

Matschema

Skriv ett matschema tillsammans varje söndag. Har ni en plan på vad ni ska äta under veckan, slipper ni sitta och fundera när ni kommer hem trötta från jobbet och skolan. Det är också lättare att veckohandla exakt rätt grejor och inte spontanköpa produkter som inte hinner användas innan de blir dåliga. Ta lite tid och skriv ned alla maträtter ni gillar och skapa en mapp att välja från.

Be om recept

Har du inte tiden eller viljan att sitta på nätet och leta fram recept efter recept, kan du be släkt och vänner om sina bästa middagstips. Du behöver bara sitta och invänta recepten och får chansen att testa recept och maträtter som du aldrig hade hittat eller tänkt på tidigare. Du kan också lägga ut en förfrågan på exempelvis Matforum för att få inspiration från hela Sverige! Det ger dig så många matalternativ att det kan vara svårt att välja. Då fungerar det bra att skriva upp ett gäng maträtter och lotta fram vad middagen blir.